Після Криму та Донбасу спільним з РФ лишився тільки кордон - Зеленський

Після Криму та Донбасу спільним з РФ лишився тільки кордон - Зеленський

Укрінформ
Новообраний Президент України Володимир Зеленський заявив, що після анексії Криму та агресії на Донбасі спільним в України та Росії залишився тільки державний кордон.

Про це Зеленський написав у Facebook.

«Довго думав стосовно «много общего» між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з «общего» у нас залишилося тільки одне – це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів «общего». І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки «общего», - йдеться у дописі.

Новообраний президент також прокоментував останні рішення російської влади стосовно України, які не наближують врегулювання відносин між Україною і РФ.

“А заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами. І «братськими» такі відносини точно називати не можна”, - наголосив Зеленський.

Він також прокоментував анонсоване російським телеканалом НТВ шоу “Магія” з Володимиром Зеленським, яке було зняте ще у 2011 році.

“Стосовно шоу, яке анонсував російський федеральний канал. Хочу нагадати, що саме участь у телешоу зробила мене популярним в Україні і врешті-решт допомогла стати обраним Президентом України. Ефір цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд – у мене немає амбіцій зробити політичну кар’єру в Росії”, - зауважив Зеленський.

Він додав, що його тішить, що “російські політики освоїли новий для себе жанр” – спілкування з ним у публічному просторі.

Читайте також: У Зеленського проведуть аудит повноважень президента

“Адже Інтернет, як відомо, все пам’ятає, і цю дискусію фіксуватимуть мільйони людей в усьому світі. Тож запрошую у світ відкритості та публічності”, - зазначив новообраний Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати чергових виборів Президента України, новим главою держави обрано Володимира Зеленського.

За результатами другого туру, за Зеленського свої голоси віддали 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян.

Новообраний Президент України вступає на посаду не пізніше як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-