У Зеленського кажуть, що мир на Донбасі має настати на умовах України

У Зеленського кажуть, що мир на Донбасі має настати на умовах України

Укрінформ
Речник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що мир на Донбасі повинен настати на умовах України.

Про це Разумков заявив в ефірі "112 Україна".

"На жаль, методу, як завтра закінчити війну, немає ні у кого. Але є розуміння, як треба йти для того, щоб цей мир настав. І мир повинен настати на умовах України. Якщо піти за принципом і тими пропозиціями, які лунають від Росії, то можна було б, напевно, прийти до цього миру, але я думаю, що для патріотів країни такий шлях неприйнятний", - сказав він.

Крім того, Разумков назвав путінський указ про спрощення видачі паспортів РФ жителям окупованого Донбасу фактичним зізнанням із боку Росії.

Читайте також: У Зеленського зазначають, що єдиною державною мовою є українська

"Фактично, це зізнання РФ. Якщо по Криму вони говорили, що окупували його, вони цю анексію називають поверненням на батьківщину, то на сьогоднішній момент процедурою зі спрощенням отримання російського громадянства вони підтверджують, що вони є країною-агресором у цьому процесі", - зазначив речник штабу Зеленського.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-