"Нормандська зустріч" найближчим часом не планується - Клімкін

Укрінформ
Саміт "нормандської четвірки" чи зустріч на рівні міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії найближчим часом не планується.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не знаю про планування якоїсь зустрічі в "нормандському форматі" на найвищому рівні у найближчі терміни. Також мова не йде про міністерську зустріч", - сказав Клімкін.

Він додав, що були перемовини з метою організувати цю зустріч після 5-ї річниці з дня першого "нормандського саміту".

Читайте також: Клімкін розповів, чи збирається співпрацювати з Зеленським

"Де вона буде організована - це практичне питання. А от який зміст буде цієї зустрічі - що ми отримаємо в контексті безпеки, що ми отримаємо в контексті звільнення наших політичних в'язнів, наших військовополонених, - от ці питання спочатку треба проробити. Росія, як ви знаєте, спеціально "тягнула кота за хвіст" перед виборами і чекала, що буде. Зараз ніякого "кота" в неї в руках немає. Подивимося, що буде далі", - зазначив міністр.

Як відомо, назва формату походить від зустрічі глав Німеччини, Франції, України та Росії, яка вперше відбулася 6 червня 2014 року, в містечку Бенувіль, що в Нормандії (Франція), в рамках відзначення 70-річчя операції «Оверлорд» та відкриття так званого другого фронту Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-