Словацьке головування в ОБСЄ:

Словацьке головування в ОБСЄ: "Паспортизація" Донбасу підірве мирне врегулювання

Укрінформ
Рішення Кремля видавати російські паспорти в окупованому Донбасі може підірвати зусилля з мирного врегулювання кризи в та навколо Україні.

Про це йдеться у заяві Словацького головування в ОБСЄ, опублікованій на сайті Організації.

"Словацьке головування в ОБСЄ з глибоким стурбуванням сприйняло звістку про підписаний президентом РФ Володимиром Путіним указ щодо спрощення процедури надання російської громадянства українцям, які проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей України. Словацьке головування вважає, що цей односторонній захід може підірвати зусилля з мирного врегулювання кризи в та навколо Україні, та закликає до дотримання принципів та зобов’язань ОБСЄ усіма країнами-учасницями", - зазначається у заяві.

Читайте також: Дипломатія Росії працює не на примирення, а на конфлікт – Німеччина в ООН

Поруч з цим, Словацьке головування закликало "усі сторони" утриматися від односторонніх кроків та "спільно продовжити пошук шляхів повної реалізації Мінських домовленостей".

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбулося засідання Ради безпеки ООН, присвячене цьому питанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-