РНБО може зібратися після засідання Радбезу ООН через російські паспорти на Донбасі

РНБО може зібратися після засідання Радбезу ООН через російські паспорти на Донбасі

Укрінформ
Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос не виключив зібрання після засідання Ради Безпеки ООН із розгляду питання підписання президентом Росії указу про спрощений порядок отримання російського громадянства жителям окупованої території Донецької та Луганської областей.

Про це заявив в інтерв’ю “5 каналу” заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По-перше, немає чіткої відповіді, що збирається (РНБО — ред.) чи не збирається. Ми чекаємо засідання Ради нацбезпеки (Ради Безпеки ООН — ред.), яке відбудеться о 22-ій за київським часом, і вже після проведення засідання і від тої реакції, яке світове суспільство покаже на цьому засіданні, я думаю, буде проведено засідання Ради національної безпеки й оборони України”, - відповів Кривонос на запитання, чи збереться РНБО на засідання через указ Путіна про видачу паспортів у “Д/ЛНР”.

Водночас він назвав сам факт запровадження спрощеної процедури видачі російських паспортів на окупованій території Донбасу намаганням Росії дестабілізувати ситуації в Україні.

“Та паспортизація, про яку вони заявили для жителів окупованих областей, - це додатковий камінь, який буде розхитувати ситуацію, фундаменту стабільності України”, - переконаний заступник секретаря РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку".

У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також: Радбез ООН збереться на засідання щодо України через указ Путіна

На звернення України Рада Безпеки ООН сьогодні обговорить рішення Кремля про видачу російських паспортів в окупованих частинах Донецької та Луганської областей. Початок засідання о 22:00 год. за київським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-