Порошенко: Підпишу закон про мову, щойно він надійде

Порошенко: Підпишу закон про мову, щойно він надійде

Відео
Укрінформ
Петро Порошенко підпише Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", щойно документ надійде з Верховної Ради.

Про це Президент України заявив у коментарі щодо ухвалення "мовного" закону, повідомляє прес-служба глави держави.

"Підпишу закон, щойно він надійде мені на підпис. Зауважте, що ухвалення закону ми свідомо винесли за рамки виборчої кампанії, бо насправді він не про вибори. Він про мову. Про нашу українську мову", - сказав Порошенко.

Також він підкреслив, що ухвалений сьогодні Верховною Радою закон відповідає європейській практиці і жодним чином не зазіхає на права громадян України, які розмовляють російською та іншими мовами.

"Розквіт української мови після століть тотальної русифікації – це місія, яку нам належить завершити. Повага до прав людей, які говорять російською та іншими мовами – це теж важливо. Це – європейська практика, якої ми неухильно дотримуємось і будемо дотримуватися. І люди доволі швидко переконаються, що новий закон на це жодним чином не зазіхає", - сказав Порошенко.

Читайте також: Зеленський обіцяє проаналізувати "мовний" закон після інавгурації

Президент подякував більшості російськомовних громадян за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови.

"Я теж, до речі, вивчив її вже у зрілому віці", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-