Парубій лишається спікером — за відставку лише 33 підписи

Парубій лишається спікером — за відставку лише 33 підписи

Оновлено
Укрінформ
За відкликання Андрія Парубія з посади Голови Верховної Ради наразі зібрано 33 підписи зі 150 необхідних.

Про це сказав у коментарі журналістами член депутатської групи "Відродження" Валерій Писаренко, який і ініціював збір підписів за відкликання Парубія з посади спікера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми почали збір підписів. Сьогодні, фактично за перший день збору підписів, у нас є 33 підписи. Також ми провели консультації з усіма фракціями. Деякі фракції вирішили, що їм треба прийняти рішення на фракції і після цього вони повинні проголосувати. Ми розуміємо, що такі фракції, як "Народний фронт", не дадуть голосів, ми навіть на них не сподівалися. Ми отримали певну кількість заявок, наприклад, депутатів від БПП, які готові підписати, коли ми підійдемо до певної кількості голосів", - заявив Писаренко.

Водночас він відмовився показати журналістам аркуші з підписами і зазначив, що оприлюднить їх у Facebook.

Писаренко показав лише аркуш із трьома останніми підписами - депутатів Євгенія Мураєва, Олександра Долженкова і Наталії Новак.

Писаренко розраховує найближчими днями зібрати достатню кількість підписів, щоб розпочати процес відкликання Парубія з посади.

"Зараз ми передаємо всі ці документи до секретаріату, і всі депутати, які хочуть, приєднаються до цієї ініціативи", - сказав Писаренко.

Депутат очікує, що на наступному пленарному тижні, який розпочинається 14 травня, можна буде розпочати процедуру зняття Парубія з посади Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, депутат із групи "Відродження" Писаренко 23 квітня розпочав збір підписів під проектом постанови про відкликання Парубія з посади Голови Верховної Ради.

Читайте також: Кому вигідна відставка Парубія? Україні, вочевидь, – ні

Згідно з регламентом парламенту, після того, як буде зібрано 150 підписів, це питання може бути включене до порядку денного сесії.

У свою чергу Парубій у середу, 24 квітня, заявив, що готовий поставити на голосування питання про своє звільнення з посади відразу після того, як підпише закон "Про функціонування української мови як державної" і будуть зібрані підписи за його відставку.

Водночас фракції «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту» виступили категорично проти відставки Парубія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-