Україна попередила Раду Європи про реалізацію РФ

Україна попередила Раду Європи про реалізацію РФ "осетинського сценарію" для Донбасу

Укрінформ
Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба поінформував послів держав-членів РЄ, генерального секретаря РЄ і голову ПАРЄ про виданий президентом РФ указ щодо спрощеного надання громадянства жителям ОРДЛО.

Про це дипломат повідомив у Twitter.

"Щойно на офіційному засіданні поінформував послів держав-членів Ради Європи, генерального секретаря РЄ і голову ПАРЄ про указ Путіна щодо спрощеного надання громадянства жителям ОРДЛО. Наголосив, що йдеться про «осетинський сценарій» для Донбасу", - написав Кулеба.

Він зауважив, що ситуація в Раді Європи зараз непроста. Дипломат констатував, що там "докладають усіх зусиль, щоб хвалити Росію за конструктив заради того, щоб повернути їх делегацію в ПАРЄ".

Читайте також: Путін спростив отримання російських паспортів для "Л/ДНР"

"Тому рішення Путіна можуть «випадково» і не помітити. Так, реалії світу суворі. Але доводиться боротися у будь-якій реальності", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін підписав сьогодні указ, згідно з яким мешканці окремих районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-