Савченко каже, що не піде в опозицію до Зеленського

Савченко каже, що не піде в опозицію до Зеленського

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко заявила, що не буде ставати в опозицію до Володимира Зеленського, який за даними Національного екзит-полу лідирує у виборах.

Про це вона сказала журналістам під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона уточнила, що готова буде перейти в опозицію до нової влади лише у випадку, «якщо буде якесь питання, де треба обговорення, дискусія і пошук компромісу». «Все решта – саме я не з тих політиків, які стають в опозицію виключно для того, щоб не втратити свій електорат», - пояснила Савченко.

Водночас вона заявляє, що готова підтримати деякі пункти передвиборчої програми Володимира Зеленського.

«Мені вистачило прочитати програму кандидата. Багато з пунктів, це ті пункти, які я заявляла два роки тому. Я побачила в програмі Зеленського те, що має бути, і я вважаю, що це треба підтримати. Він назвав, наприклад, розширення Конституції таким простим словом як економічна картка, економічний гаманець громадянина», - уточнила Савченко.

Читайте також: Савченко розповіла про свої плани у політиці

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Савченко заявила журналістам, що залишається у політиці. Та додала, що, на її думку, в новому українському парламенті будуть політичні партії двох гатунків. За словами Савченко, це: «Партії нової генерації – такі, як «Слуга народу», «Громадсько-політична платформа Надії Савченко», думаю пан Смішко буде мати якусь політичну силу, а ще будуть політичні сили старої генерації – ті, що зараз наповнюють парламент».

Броварський суд Київської області у ніч проти 16 квітня ухвалив рішення звільнити з-під варти Володимира Рубана та Надію Савченко, оскільки термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-