Польські політики привітали Зеленського

Польські політики привітали Зеленського

Укрінформ
Представники польських партій різного спрямування привітали Володимира Зеленського з перемогою у президентських виборах.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Лідер найбільшої опозиційної партії “Громадянська платформа” (PO) Гжегож Схетина привітав у Тwitter Зеленського з перемогою, зазначивши, що Україна може розраховувати на підтримку Польщею суверенітету, територіальної цілісності та політики зближення з ЄС. Він висловив сподівання, що співпраця з Україною розвиватиметься добре. Політик також подякував Петрові Порошенку за “п’ять важливих років”.

Заступник голови комісії Сейму у закордонних справах, член РО Роберт Тишкевич написав у Twitter, що українське суспільство обрало зміни. За його словами, Зеленський “розбудив великі сподівання, але прийняв на себе значні зобов’язання”. Він побажав йому зберегти проєвропейський курс. “На цьому шляху він завжди може розраховувати на друзів з Польщі”, - запевнив Тишкевич.

Лідер ліберальної партії “Cучасна” Катажина Любнауер підкреслила, що її політсила завжди підтримувала європейську інтеграцію України. “Сподіваємося, що цей шлях буде не лише продовжено, але й прискорено”, - наголосила вона, побажавши Зеленському відваги і витривалості на цьому шляху.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда одним з перших серед європейських лідерів привітав Зеленського з перемогою і висловив сподівання на конструктивну співпрацю наших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-