Парубій: Авантюри щодо розпуску ВР не матимуть жодної перспективи

Парубій: Авантюри щодо розпуску ВР не матимуть жодної перспективи

Укрінформ
Верховна Рада готова оскаржувати у суді будь-які спроби дострокового припинення її повноважень.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій у програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, в мене є інформація, що така схема (розпуску парламенту через судовий позов про відсутність коаліції - ред.) готується. Я навіть мав змогу бачити проект указу на основі подібних застережень... Хочу сказати, що ці авантюри не будуть мати жодної перспективи. Я відслідковую, звичайно. Будь-які рішення суду матимуть апеляцію", - зазначив Парубій.

Читайте також: Гройсман розповів, що Рада має встигнути до парламентських виборів

Спікер пояснив, що домогтися дострокового припинення повноважень Верховної Ради у такий спосіб мають на меті члени команди колишнього президента Януковича, заочно засудженого на 13 років позбавлення волі за державну зраду.

"Ці схеми - знаєте, звідки вони вилазять? Коли я говорив про ризики, які, на жаль, є, то це тіні з минулого - періоду Януковича, про які ми вже забули: всі його видатні юристи, які малювали схеми - і фінансові, й економічні. Вони сьогодні малюють такі схеми, щоб нібито було якесь рішення суду, що коаліція нібито перестала існувати два роки тому на основі того указу Президента", - уточнив голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, на брифінгу 22 квітня Андрій Парубій зазначив, що немає жодних юридичних чи політичних підстав для розпуску парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-