Гелетей прокоментував бажання Зеленського перенести АП із Банкової

Гелетей прокоментував бажання Зеленського перенести АП із Банкової

Укрінформ
Переносити Адміністрацію Президента з вулиці Банкової, про що говорив лідер президентських перегонів Володимир Зеленський, - не краща ідея з точки зору безпеки. Проте в Держохороні готові розглядати такий варіант.

Про це керівник Державної служби охорони України Валерій Гелетей заявив в інтерв'ю Громадському.

"Я думаю, що це буде не кращий варіант для управління державної охорони", - сказав Гелетей, відповідаючи на питання, чи можливо перенести адміністрацію з Банкової, як планує Зеленський.

"Звичайно, будь-яке рішення, яке ухвалить Президент, управління Державної охорони буде виконувати і буде йому забезпечувати безпеку незалежно від того, де це буде. В урядовому кварталі все ж таки він буде більш захищений, ніж в будь-якому іншому новому місці", — пояснив Гелетей.

При цьому керівник Держохорони підкреслив, що перенесення Адміністрації Президента "не буде проблемою для управління державної охорони".

"Ми маємо достатньо сил і засобів для того, щоб забезпечити нормальне функціонування адміністрації Президента і безпеку самого Президента", - сказав Гелетей.

Він також додав, що як тільки Президент держави вступає на посаду, управління державної охорони бере його під державну охорону в місцях постійного і тимчасового перебування.

Читайте також: Європейські ЗМІ про вибори в Україні: І крок до демократії, й божевілля?

Як повідомляв Укрінформ, кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський в інтерв'ю заявив, що не бачить сенсу в державних резиденціях, і готовий залишити будівлю Адміністрації Президента на вулиці Банковій в Києві та переїхати в ореn space.

21 квітня в Україні відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня було включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

За результатами опрацьованих ЦВК 99,3% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,23% голосів, Петро Порошенко - 24,44%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-