У Макрона розповіли, про що домовилися із Зеленським

У Макрона розповіли, про що домовилися із Зеленським

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і лідер президентських перегонів в Україні Володимир Зеленський домовилися інтенсифікувати двосторонній діалог між країнами, включаючи взаємні візити.

Про це розповіли в адміністрації президента Франції за результатами проведеної напередодні телефонної розмови Макрона із Зеленським, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Президент Республіки і пан Зеленський домовилися, щойно після передачі влади в Україні, про зміцнення двосторонніх відносин, включаючи можливості візитів до обох країн", - повідомили в офісі французького лідера.

Макрон також високо оцінив демократичні процеси в Україні, що показала виборча кампанія та два тури президентських виборів.

"Президент Республіки вкотре підтвердив підтримку з боку Франції продовження реформ в Україні, боротьби проти корупції та зміцнення верховенства права", - заявили у Макрона.

Французький лідер відзначив свою тверду відданість повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів та ефективній імплементації Мінських домовленостей.

У цьому зв'язку Макрон висловив прагнення Франції продовжувати разом з Німеччиною докладати зусиль у врегулюванні конфлікту у "нормандському форматі".

Читайте також: Зеленський подякував Макрону за привітання

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня проходило повторне голосування на чергових виборах Президента України.

За даними ЦВК, кількість виборців, які взяли участь у голосуванні у другому турі виборів Президента України в межах закордонного виборчого округу - 59 830. На закордонному окрузі, звідки ЦВК опрацювала вже 100% електронних протоколів, більшість голосів - 54,73% - отримав Петро Порошенко, а Володимир Зеленський - 43,78%.

Загалом по Україні, за результатами опрацьованих ЦВК понад 99% електронних протоколів, Зеленський набрав 73,22% голосів, Порошенко - 24,45%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-