Забужко заявляє про загрозу демонтажу держави

Забужко заявляє про загрозу демонтажу держави

Укрінформ
Письменниця Оксана Забужко вважає, що під виглядом "демократичних виборів" може відбутися спецоперація з повзучої окупації України зовнішніми силами та демонтажу нашої держави, який не вдалося здійснити в 2014 році.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ZIK.

Зокрема, письменниця зауважила, що з одного боку, бачить на виборах кандидата, який грає за Українську державу, а з іншого - спробу під виглядом віртуального обличчя завести в Україну зовнішнє управління.

На цих виборах, вважає Забужко, перед нею не стоїть вибір між більшим і меншим злом. Натомість вона переконана що, попри претензії до чинного Президента, незаперечне одне – в 2014 році він очолив країну, яка стояла над прірвою.

"За всіма політичними прогнозами, загибель, тобто демонтаж, уже була приготовлена, і потирали руки не тільки в Москві. У травні 2014 року Орбан (прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан - ред.) був першим, хто сказав, що він готовий забрати Закарпаття. Не забуваймо, що Україна – дуже ласий шматок. І охочих на нього дуже багато", – значила Забужко.

Зокрема, письменниця зауважила, що якби Петро Порошенко керувався власними корисливими інтересами, йому було б значно легше "здати країну в оренду хижим крукам". Натомість, додала вона, Президент зберіг і утримав баланс на хвилях бурхливої світової історії.

"Нам впарюють, користуючись слабкостями українського суспільства і дуже новітніми технологіями, під виглядом демократичних виборів, спецоперацію з повзучої окупації держави, демонтажу держави Україна, який не вдався в 2014 році" – вважає вона.

На запитання глядача про те, як досягти консенсусу з тими людьми, для кого Україна не є цінністю, Забужко сказала, що ніяк, вона їх апріорі виключає з діалогу.

"Люди, які чекають приходу Путіна і яким українська незалежність стоїть поперек горла, – це не суб'єкти діалогу. Для кого Україна не є цінністю, я виношу їх за дужки", – відповіла письменниця.

Читайте також: Порошенко: "Кавказ" Шевченка повернеться в шкільну програму

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представник польської опозиційної партії "Громадянська платформа" (PO) Славомір Нітрас заявив, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час кризи в Україні пропонував польській владі поділити Західну Україну.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. Українці обиратимуть між чинним главою держави Петром Порошенком та шоуменом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-