Глава держави переконаний у незмінності європейського вибору України

Глава держави переконаний у незмінності європейського вибору України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що Україна не зверне зі шляху до членства в Європейському Союзі та НАТО, а під час виборів українці зроблять відповідальний вибір, підтвердивши обраний шлях розвитку країни.

Про це він сказав в ході робочого візиту до Французької Республіки, передає прес-служба Глави держави.

«Безумовно, все можливо, в тому числі й зміна ставлення, якщо Україна поведе себе безвідповідально і якщо рішучий напрямок нашої дороги до ЄС та НАТО буде підданий сумніву, відтермінований через ті чи інші кроки, в тому числі через референдуми. Коли Україна сама не продемонструє рішучість свого руху вперед», - сказав Петро Порошенко під час прямого ефіру на телеканалі «Інтер», відповідаючи на запитання чи може щось змінитися у відносинах між Україною та ЄС після виборів.

«Станом на зараз я можу наголосити, що під час всіх зустрічей було чітко заявлено, що лідери Європи дякують мені як Президенту за блискуче організований виборчий процес під час першого туру», - особливо підкреслив Порошенко.

Читайте також: Президент обговорив з Меркель і Макроном звільнення українських політв'язнів

За його словами, кількість іноземних спостерігачів на виборах, в тому числі з Франції та Німеччини, перевищувала 2300 осіб. «І загальна доповідь щодо результатів виборів була, що це були зразкові вибори, що в Україні ніколи не проходили вибори з таким рівнем демократії, що вони цілком задоволені захистом  волевиявлення громадян і дуже сподіваються, що вдасться на такому ж рівні провести і вибори 21 квітня», - зазначив Глава держави.

Водночас Петро Порошенко зауважив, що під час кампанії відбуваються жорсткі дискусії та висловив сподівання, що вдасться уникнути провокацій.

«Це викликає обурення, в тому числі і в наших міжнародних партнерів, якщо провокатори будуть намагатися зривати проведення тих чи інших виборчих заходів», - сказав він.

Читайте також: До місцевих виборів-2020 мають бути створені всі безпекові умови - Порошенко

«Я твердо переконаний, що ми будемо мати можливість донести громадянам України повну інформацію про програми кандидатів для того, щоб вони мали всі умови для чіткого визначення щодо майбутнього для України, майбутнього для себе, майбутнього для своїх дітей... Я твердо переконаний, що це майбутнє полягатиме у європейському векторі розвитку нашої держави. Що ми не зупинимося на половині шляху. Ніхто не розверне нас і не поверне назад в попередні умови, коли ми були колонією Російської Федерації. Цього вільна Україна точно вже не допустить», - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-