Суд у Москві заочно заарештував Гриценка

Суд у Москві заочно заарештував Гриценка

Укрінформ
Басманний суд Москви обрав заочний арешт в якості запобіжного заходу стосовно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка, якого звинувачують у Росії в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

"Постановою Басманного районного суду Москви задоволено клопотання слідчих органів про обрання щодо обвинуваченого Гриценка заочної запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - сказала прес-секретар суду Юнона Царьова.

За її словами, запобіжний захід почне обчислюватися з моменту його екстрадиції в Росію або з моменту його затримання на території РФ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в п'ятницю Слідчий комітет Росії просив Басманний суд Москви обрати заочний арешт колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка, якого в РФ звинувачують у «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Росії».

Читайте також: Росія оголосила Гриценка в розшук за "заклики до тероризму"

За даними російського СК, Гриценко у 2014 році в ході прямої трансляції телерадіокомпанії «Студія 1+1» «виступив з публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву залізничних поїздів».

Другий епізод, пояснили раніше в СК, пов'язаний з його закликами в ефірі телеканалу «112 Україна» 2 липня 2017 року до здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога».

Як повідомлялося, Гриценко брав участь у виборах Президента України, але у другий тур не пройшов, набравши 6,91% голосів виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-