Росія оголосила Гриценка в розшук за

Росія оголосила Гриценка в розшук за "заклики до тероризму"

Укрінформ
Слідчий комітет Росії просить Басманний суд Москви обрати заочний арешт для колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка, якого в РФ обвинувачують в «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Росії».

Про це повідомляє ТАСС.

«У Басманний суд Москви надійшло клопотання слідчих органів про обрання відносно Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Його оголошено в міжнародний розшук», - сказала представник суду Юнона Царьова, не уточнивши дату засідання.

За словами Царьової, Гриценку заочно висунуто обвинувачення за двома епізодами ч. 205.2 КК РФ (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет).

За даними російського СК, Гриценко у 2014 році під час прямої трансляції телерадіокомпанії «Студія 1+1» «виступив з публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву залізничних потягів».

Читайте також: Гриценко про Зеленського: До президентства не готовий, але відповідальність усвідомлює

Другий епізод, пояснили раніше в СК, пов'язаний «з його закликами в ефірі телеканалу «112 Україна» 2 липня 2017 року до здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога».

Як повідомлялося, Гриценко брав участь у виборах Президента України, але в другий тур не пройшов, набравши 6,91% голосів виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-