Україна та Німеччина вимагають негайного звільнення полонених моряків

Україна та Німеччина вимагають негайного звільнення полонених моряків

Укрінформ
Україна та Німеччина скоординували дії та вимагають негайного звільнення 24-х військовополонених українських моряків, захоплених Російською Федерацією.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми також скоординували наші дії щодо можливості якнайскорішого повернення додому 24-х українських моряків, які були захоплені в нейтральних водах Чорного моря біля Керченської протоки. І ви почули позицію пані канцлер, що ми твердо вимагаємо негайного звільнення українських моряків, наголошуючи, що Росія не має жодної юрисдикції по Женевській конвенції над українськими бійцями, які мають статус військовополонених”, - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені, в тому числі й Сорока.

Читайте також: Порошенко обговорив з німецькими парламентаріями безпекову ситуацію на Донбасі

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). У січні Лефортовський суд Москви продовжив арешт на три місяці. Зараз усі моряки знаходяться в СІЗО "Лефортово".

18 березня під час операції в четвертій Міській клінічній лікарні Москви з кисті руки пораненого українського військовополоненого Василя Сороки витягли вісім осколків, а сухожилля 2-4 пальців руки лікарям довелося пересаджувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-