Порошенко обговорив з німецькими парламентаріями безпекову ситуацію на Донбасі

Порошенко обговорив з німецькими парламентаріями безпекову ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив з представниками німецької партії Союз90/Зелені безпекову ситуацію на Донбасі.

Як повідомляється на сайті Глави держави 12 квітня, зустріч відбулася у рамках робочого візиту до Німеччини Президента України.

"Також обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та відзначили важливість реалізації ініціативи Президента України з розгортання миротворчої операції ООН на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Глава держави подякував за особливу увагу представникам партії до ситуації в Приазов’ї. Наголошено на важливості реалізації інфраструктурних та соціальних проектів з розвитку регіону, насамперед, у контексті протидії блокаді Росією Керченської протоки та Азовського моря.

На зустрічі було підтверджено важливість посилення тиску на російську сторону з метою забезпечення свободи судноплавства в регіоні. Окрему увагу було приділено питанню негайного та безумовного звільнення українських моряків та політичних в’язнів, які незаконно утримуються Росією.

Читайте також: Порошенко у Німеччині обговорив ситуацію на окупованих Росією територіях

Німецькі парламентарії привітали зміни, які відбулися в Україні за останні 5 років, зокрема запуск Антикорупційного суду.

Глава держави запросив німецьких депутатів здійснити візит в Україну.

Як повідомлялося, 12 квітня у Президента України заплановано візити до Німеччини та Франції для зустрічі з керівництвом цих держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-