Президент назвав причини звільнення голови Одеської ОДА

Президент назвав причини звільнення голови Одеської ОДА

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що для звільнення голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова було кілька причин.

Про це він сказав у вечірньому ефірі телеканалу “1+1”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не вірю навіть при всіх можливих сюрпризах у те, що пан Степанов говорив, що його хтось примушував фальсифікувати вибори. І що він пішов у відставку у зв'язку з тим, що він відмовився це робити - це було не так. Або точно він не казав або нехай він мене спростує. Якщо хтось скаже, що вибори хтось намагався сфальсифікувати, а пан Степанов їм протидіяв, то, думаю, було б цілком логічно, що чесна і порядна людина у випадку, коли на неї тиснуть, звільняється до виборів, якщо не може протидіяти цьому", - сказав Порошенко.

Глава держави вкотре наголосив,що перший тур виборів Президента 31 березня відбувся демократично. Під час виборів, за даними Порошенка, не надійшло жодної заявки про суттєві порушення, які могли б уплинути на результати голосування.

Читайте також: Президент звільнив голову Одеської ОДА

Президент пояснив, що однією з причин звільнення Степанова було те, що Одеська область упала в рейтингу областей на 8 позицій і посіла третє місце з кінця. "Є інші питання щодо ефективності використання коштів, бо на Одеську область ішло пріоритетне фінансування, в тому числі на дорожнє будівництво", - додав Президент.

Окрім того, зауважив Порошенко, голова облдержадміністрації є політичною посадою, а за оцінками, яку дали мешканці Одещини чинній владі (адже йдеться не тільки про оцінку роботи Президента, а й голови ОДА), його варто було звільнити.

"Одеська область достатньо натерпілася від варягів, які приїздять. Це був і Палиця, і Саакашвілі, це і Степанов. Моя принципова позиція, що в Одеській області - області, де я народився - будуть губернаторами працювати ті, хто проживає там"- сказав Порошенко.

Він визнав помилкою призначення цих трьох людей очільниками області. "Я зробив висновки", - запевнив президент.

Як повідомляв Укрінформ, Петро Порошенко своїм указом №107 від 6 квітня відсторонив Степанова від посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Іншим указом (№108) Президент тимчасово поклав виконання обов'язків голови Одеської ОДА на Сергія Паращенка.

Кабінет міністрів на засіданні 10 квітня погодив подання щодо звільнення Максима Степанова, а Президент того ж дня підписав відповідний указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-