Наступна сесія ПАРЄ буде

Наступна сесія ПАРЄ буде "гарячою", бо Росія не заспокоїться — Гончаренко

Укрінформ
Наразі ризику повернення російської делегації до ПАРЄ немає, але РФ не заспокоїться, і наступна червнева сесія Ассамблеї також буде "гарячою".

Про це народний депутат, заступник Голови фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко заявив в кулуарах парламенту, коментуючи рішення Парламентської асамблеї Ради Європи, яка не дозволила Росії змінити процедуру щодо зняття санкцій, повідомляє сайт БПП “Солідарність”.

"Ми домоглися того, щоб були внесені зміни до резолюції і щоб санкційна процедура щодо РФ зберігалась. Тому, сьогодні ризику повернення РФ до ПАРЄ немає. Діюча процедура, яка дозволяє Україні тримати ці санкції, залишена. Але РФ не заспокоїться і вони далі працюють над тим, щоб новий механізм був прийнятий, і вони знову зроблять спробу відмінити старий механізм", – зауважив Гончаренко.

Він також зазначив, що наступна червнева сесія ПАРЄ також буде "гарячою".

"І багато залежить від того, що відбувається всередині країни. Якщо вони побачать, що всередині країни немає єдності і твердої позиції щодо РФ, будуть продовжувати наступати. Тому, ми маємо бути єдиними", – наголосив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, через яку проросійське лобі намагалося спростити скасування санкцій та повернення російської делегації до Асамблеї.

Документ "Роль і місія Парламентської асамблеї: головні виклики майбутнього" підтримали 105 делегатів, 30 були проти та 16 утрималися.

Читайте також: Парубій прокоментував продовження санкцій проти Росії в ПАРЄ

Загалом текст документа містить нейтральні і навіть позитивні положення, спрямовані на врегулювання політичної, економічної та інституційної кризи у Раді Європи та у Парламентській асамблеї. Разом з тим у тексті є положення, які обмежують незалежність і повноваження ПАРЄ у частині накладання санкцій на країни-члени. Ця відповідальність має розподілятися і координуватися із іншим статутним органом РЄ – Комітетом міністрів, а також із впливом генерального секретаря організації. Щоправда, зазначена ініціатива, як цього домоглися представники української делегації, має лише статус додаткової до вже наявних і визначених у статуті процедур.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв за результатами голосування наголосив, що Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-