Парубій прокоментував продовження санкцій проти Росії в ПАРЄ

Парубій прокоментував продовження санкцій проти Росії в ПАРЄ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає продовження режиму санкцій проти Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи перемогою української делегації.

Про це спікер заявив під час ранкового пленарного засідання у четвер, 11 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ПАРЄ, попри шалений тиск Росії, режим санкцій проти країни-агресора продовжено. І запроваджено ще один додатковий механізм для найбільш жорстких санкцій. Попри багаторазові спроби Росії не вдалося повернути свою делегацію в ПАРЄ. Чергова російська міжнародна провокація провалилася. Я вітаю нашу делегацію в ПАРЄ з перемогою над російським агресором у дипломатичному двобої", - сказав Парубій.

Читайте також: Проросійському лобі у ПАРЄ не вдалося змінити процедуру скасування санкцій

Як повідомлялося, 10 квітня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи" із правками, які не дозволяють зняти санкції з Росії та повернути її до Асамблеї без виконання зобов’язань.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв за результатами голосування наголосив, що «Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій».

Прибічником скасування санкцій проти російської делегації у ПАРЄ є генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. У своєму звіті генсек РЄ пропонував черговий сценарій повернення до ПАРЄ Росії, яка вже кілька років не бере участі в роботі Асамблеї та не сплачує внески до бюджету РЄ після санкцій, запроваджених у 2014 році після початку військової агресії проти України. На сьогодні борг РФ перед Радою Європи становить 32 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-