Звільнення моряків: Президент очікує позитивних новин після

Звільнення моряків: Президент очікує позитивних новин після "нормандської зустрічі"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не очікує зрушень у питанні звільнення утримуваних РФ українських моряків до виборів 21 квітня, але сподівається, що зустріч у "нормандському форматі" дасть результати.

Про це він сказав у прямому ефірі Радіо НВ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дійсно зустрічався із батьками українських військовополонених, з кримськими татарами, які представляють незаконно арештованих на півострові кримських татар у Бахчисараї, Сімферополі, в окупованому Криму. Я чесно, їм дивлячись в очі, кажу, що до президентських виборів 21 квітня я не чекаю (звільнення - ред.). Я чекаю перших позитивних новин одразу після зустрічі у "нормандському форматі”, - наголосив глава держави.

Президент також запевнив, що на кожній міжнародній зустрічі на найвищому рівні порушується питання звільнення українських громадян із полону РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські кораблі в районі Керченської протоки атакували катери українських ВМС «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яни Капу», які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українських моряки були захоплені в полон, троє з них зазнали поранень.

Читайте також: Поїздка родичів полонених моряків до Москви вже організована — Денісова

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму арештував усіх затриманих українських моряків та звинуватив їх у начебто незаконному перетині російського кордону. Українців перевезли до Москви, де вони нині утримуються в СІЗО "Лефортово".

Усі затримані українські військові заявили слідству, що є військовополоненими.

15 - 16 січня Лефортовський суд Москви продовжив арешт усім українським морякам до квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-