Поїздка родичів полонених моряків до Москви вже організована — Денісова

Поїздка родичів полонених моряків до Москви вже організована — Денісова

Відео
Укрінформ
Усі організаційні питання поїздки родичів військовополонених моряків для відвідання "судових засідань" у Москві вже вирішені.

Про це повідомила у Facebook Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Мною були проведені перемовини з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом щодо підтримки родичів військовополонених моряків, які виїжджають до Москви на так звані судові засідання. Організаційні питання вирішені. Тому я подякувала голові Уряду за допомогу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Уряд допоможе родинам полонених моряків потрапити на суд у Москві

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. Зараз вони знаходяться в Москві, у СІЗО.

Пізніше російська сторона призначила психолого-психіатричну судову експертизу всім 24 військовополоненим українським морякам.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками згідно з Женевською конвенцією про військовополонених.

Женевська конвенція - міжнародно-правовий документ, який регулює поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-