Експерти відзначають покращення ситуації при уряді Гройсмана

Експерти відзначають покращення ситуації при уряді Гройсмана

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість українських експертів (85,5%), опитаних Агентством моделювання ситуацій, вважають, що за три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана в країні спостерігається покращення ситуації.

Про це директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала повідомив на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично 85,5% експертів вважають, що ситуація в країні змінилася на краще. Ми порівнювали із 2015 роком, коли була достатньо кризова ситуація і про уряд Гройсмана тоді дуже багато говорили негативного його опоненти. Я сам є не прихильником.... Але так чи інакше, ми зараз говоримо про те, що ситуація вирівнюється, і це дає мені підстави бути обережним оптимістом", - сказав Бала.

За словами заступника директора Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького, більшість експертів відзначили, що зовнішньоекономічна ситуація змінилася на краще.

"75,5% вважають, що ситуація скоріше змінилася на краще, 3,7% - змінилася скоріше на гірше, 11,1% — практично не змінилася", - сказав він.

Голобуцький зазначив, що серед найбільших перешкод діяльності уряду експерти вважають війну з Росією, активність політиків-популістів у парламенті, інституційну слабкість державних інституцій.

Читайте також: Саєнко очікує, що до реформи держуправління приєднаються ще кілька міністерств

Роль уряду у виведені України з кризи за десятибальною шкалою експерти оцінили на 7,6, Прем’єр-міністра – на 7,4. В однозначний позитив роботи уряду Гройсмана експерти зарахували підвищення мінімальної зарплати, монетизацію субсидій та осучаснення пенсій з запровадженням автоматичної індексації. Серед найбільш помітних зрушень – децентралізація, державна безпека й оборона, шляхова інфраструктура та підтримка аграрного сектору.

Опитування проводилося Агентством моделювання ситуацій 3-5 квітня шляхом анкетування 30 експертів. Участь у ньому взяли Валерій Гончарук, Микола Давидюк, Валерій Димов, Тарас Загородній, Андрій Золотарев, Геннадій Кобаль, Тарас Козак, Ігор Коліушко, Олексій Кошель, Роман Кульчицький, Світлана Кушнір, Борис Кушнірук, Анатолій Луценко, Євген Магда, Ярослав Макітра, Максим Розумний, Володимир Манько, Петро Охотін, Ярослав Павловський, Олександр Палій, Олексій Паніч, Олександр Паращій, Кирило Сазонов, Ігор Семиволос, Віктор Таран, Володимир Фесенко, Сергій Фурса, Володимир Цибулько, Олег Устенко, Тарас Чорновіл та Олеся Яхно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-