Обговорення “мовного” закону: у Раді Шуфричу нагадали, чим займається Дуня Міятович

Обговорення “мовного” закону: у Раді Шуфричу нагадали, чим займається Дуня Міятович

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час засідання парламенту у середу нагадала народному депутатуі Нестору Шуфричу, що Дуня Міятович є комісаром з прав людини Ради Європи, а не Європейської ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Принципове уточнення, президентом Європейської ради є Дональд Туск, а у Раді Європи – Дуня Міятович. І до кінця 2000-ї поправки, я переконана, зал це вивчить», - сказала Геращенко.

Такою була реакція першого віце-спікера на заяву представника "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича під час обговорення поправок до мовного законопроекту у частині функцій уповноваженого із захисту державної мови.

«Ми маємо реакцію наших колег з інших країн, депутатів інших парламентів, у тому числі комісара з прав людини Європейської ради Дуні Міятович, яка обурена тим процесом, який проходить у сесійній залі», - сказав Шуфрич.

Читайте також: Після “мовного” закону — електрокари: Омелян квапить депутатів

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Дуня Міятович закликала Верховну Раду відкласти ухвалення проекту закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” на період після виборів.

8 квітня вона заявила, що її позиція з цього питання залишається незмінною.

Верховна Рада зараз розглядає цей законопроект у другому читанні. До нього запропоновано 2082 поправки.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-