Сироїд радить Шуфричу підтримати закон про мову, аби опанувати відмінки

Сироїд радить Шуфричу підтримати закон про мову, аби опанувати відмінки

Укрінформ
Заступник голови ВР Оксана Сироїд переконана, що законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" у разі ухвалення стане в нагоді Нестору Шуфричу ("Опозиційний блок") для опанування правил відмінювання прізвищ.

Про це вона сказала після того, як Шуфрич неправильно провідміняв прізвище народного депутата Вікторії Пташник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, наполягаючи на розгляді своєї поправки, Шуфрич звернув увагу, що перед цим "поправка 1325 колеги Пташника врахована".

Реагуючи на помилку, сама Вікторія Пташник із залу вигукнула: "Я - вона".

Зрештою, звертаючись до Шуфрича, віце-спікер Сироїд резюмувала: "Хочу звернути увагу, що народний депутат Пташник - це жінка, особа жіночого роду, це вона. Жіночі прізвища не відмінюються в різних відмінках в українській мові. Якраз, думаю, закон про державну мову стане вам у нагоді: ви зможете опанувати відмінки".

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка «мовного» законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював 2082 поправки, які надійшли від народних депутатів.

Читайте також: Після “мовного” закону — електрокари: Омелян квапить депутатів

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Голова ВР прогнозував, що розгляд поправок триватиме близько тижня. Однак депутати розглядають "мовний" законопроект уже третій тиждень поспіль. Парламентарії розглянули вже 1357 поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-