Судова реформа в Україні відповідає стандартам Ради Європи – висновок РЄ

Судова реформа в Україні відповідає стандартам Ради Європи – висновок РЄ

Укрінформ
Рада Європи у 2017-2018 роках провела дослідження нових конкурсних процедур добору і призначення суддів, які були запроваджені в рамках судової реформи в Україні, і дійшла висновку, що проведена судова реформа відповідає стандартам РЄ.

Про це йдеться у Висновку Ради Європи, оприлюдненому 8 квітня на сайті Офісу РЄ в Україні.

«Упродовж 2016-2017 рр. в Україні було впроваджено фундаментальну судову реформу з метою зміни процедур відбору і призначення суддів та приведення цих процедур у відповідність до стандартів Ради Європи», - йдеться у документі.

«Змінами до законодавства враховано велику кількість міжнародних та європейських рекомендацій; зміни в цілому відповідають стандартам Ради Європи. Це дозволило проводити конкурс до Верховного суду в атмосфері надзвичайно високої публічності і прозорості», - зазначено у висновку європейських експертів.

Читайте також: Зняття санкцій з Росії: ПАРЄ затвердила термінові дебати щодо спрощення процедури

Реформа передбачає «проведення якісних конкурсних процедур, спрямованих на відбір кращих кандидатів на посади суддів в Україні».

Перший конкурс до Верховного суду розпочався в листопаді 2016 року та завершився в липні 2017 року, другий конкурс стартував у серпні 2018 року та завершився в березні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-