Правління YES запросило Порошенка на вересневу конференцію

Правління YES запросило Порошенка на вересневу конференцію

Укрінформ
Нинішні вибори Президента є надзвичайно важливими для України, оскільки йдеться про її незалежність і суверенітет.

На цьому наголосив чинний глава держави Петро Порошенко під час зустрічі з правлінням Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє прес-служба Президента.

«Ці вибори є життєво важливими для нашої країни. Україна бореться за свій суверенітет і незалежність в умовах російської агресії і втручання держави-агресора в перебіг виборчої кампанії», - зазначив Порошенко.

Він також підкреслив, що критично важливим є продовження реформ на шляху до повноцінного членства України в НАТО та майбутнього членства в Європейському Союзі.

У свою чергу члени правління Ялтинської Європейської Стратегії відзначили проведення чесних та прозорих виборів Президента України, наголосивши, що вони відбуваються у повній відповідності до виборчих стандартів БДІП/ОБСЄ.

Зокрема, колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен відзначив високий рівень демократії, яку продемонструвала Україна під час нинішніх виборів, та привітав Порошенка з успішним впровадженням реформ у державі.

«Я хочу привітати з вільними і чесними виборами, що є надзвичайно важливим для поваги України у світі. Але я також хочу привітати Вас, пане Президенте, з реформами, які були впроваджені протягом останніх чотирьох-п’яти років. Нам треба чітко усвідомити, що Україна досягла в реформах набагато більшого за останні роки, ніж за всю свою історію незалежності», - підкреслив Расмуссен.

Він висловив сподівання, що Президент продовжить свій шлях реформ задля приєднання України до НАТО та ЄС.

Прем’єр-міністр Швеції (1991-1994), міністр закордонних справ Швеції (2006-2014) Карл Більдт також відзначив високий рівень організації виборчого процесу та привітав Президента України з демократичними виборами, перший тур яких відбувся 31 березня.

Читайте також: "Нормандський формат" має бути збережений і після виборів в Україні - МЗС Німеччини

«Я хочу привітати вас у двох моментах. Ці вибори були чесні і абсолютно вільні. Ми добре пам’ятаємо часи, п’ять років тому, коли Україна була близька до політичного, військового та фінансового колапсу», - наголосив Більдт, зауваживши, що це засвідчують усі міжнародні спостерігачі на нинішніх виборах.

У цьому зв'язку Президент Порошенко підкреслив, що попри постійне агресивне втручання Росії Україні вдалося забезпечити чесні вибори без російських спостерігачів, які «зазвичай готують свої звіти ще до дня голосування».

Під час зустрічі наголошувалося на важливості виборів в Україні для всього Європейського континенту, його безпеки та розвитку. Окремо було обговорено питання координації спільних дій щодо протидії російському втручанню у виборчий процес в Україні.

Члени правління Ялтинської Європейської Стратегії запросили главу Української держави взяти участь у вересневій конференції YES.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-