Органи влади мають бути активнішими на сайтах і в соцмережах - Стадник

Органи влади мають бути активнішими на сайтах і в соцмережах - Стадник

Фото
Укрінформ
Фахівці з питань доступу до публічної інформації центральних органів виконавчої влади мають бути активнішими й у подачі інформації працювати на випередження.

Про це сказала очільник Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Роксолана Стадник під час семінару "Забезпечення належного рівня до публічної інформації центральними органами виконавчої влади", повідомляє Урядовий портал.

"Є велика необхідність у проактивному доступі до інформації. Що це значить? Це побільше інформації на сайтах, на сторінках в соціальних мережах тощо. Побільше структурованої інформації, хороших роз'яснень, побільше презентацій, інфографік", - зазначила Стадник.

Також Стадник відзначила велику кількість зацікавлених, які взяли участь у семінарі і сподівається, що такі зустрічі, на яких обговорювалися актуальні й проблемні питання в цій сфері, стануть традиційними.

Результатом такої позиції Секретаріату Кабміну стало зменшення кількості запитів у 2018 році в порівнянні з 2017 роком. За словами Стадник, цього вдалося досягти роботою на випередження надання інформації.

Як приклад вона назвала ефективну комунікаційну платформу «Єдиний голос», де обговорюються актуальні питання, комунікаційні плани, прийняті рішення. Відповідно до отриманої інформації готується роз'яснювальна продукція: інфографіка, презентації тощо.

"У 2018 році надали значно більше інформації на випередження. Причому, в доступній формі і залучаючи різні верстви населення, зокрема, лідерів думок, експертів, громадський сектор, молодь, середній та малий бізнес, стартаперів. Ми почали працювати на випередження і доступною мовою", - підкреслила очільник департаменту.

Читайте також: З Росії на Європу – сайт Europe Now переорієнтує український інформаційний простір

Стадник закликала фахівців з питань доступу до інформації бути проактивними, правильно організовувати свою роботу у відомствах, адже це запорука успіху на 80 відсотків.

Зі свого боку вона запевнила, що фахівці Секретаріату Кабінету міністрів готові ділитися досвідом, напрацюваннями та всіляко допомагати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-