З Росії на Європу – сайт Europe Now переорієнтує український інформаційний простір

З Росії на Європу – сайт Europe Now переорієнтує український інформаційний простір

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України представило читачам сайт Europe Now, спрямований на інформування українців про події в країнах Європи.

Презентація сайту відбулася в Укрінформі.

“Сайт Europe Now — для українців. Він створений для того, щоб допомагати зрозуміти, що пишуть про Україну за кордоном. Йдеться не тільки про провідні країни Західної Європі, а й про Центральну та Східну, що відбувається там, як бачать Україну там, що пишуть про нашу країну. Це свого роду якісний фільтр усього, що стосується України”, – сказала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Читайте також: Мінінформ і Facebook обговорили протидію втручанню у вибори

За її словами, ідея створення сайту належала Міністерству інформаційної політики. На розробку проекту витратили трохи більш 300 тис. грн. “Далі функціонування сайту напряму залежатиме від фінансування, яке матимемо. Для мене особисто, як керівника напрямку, цей проект є важливим. Його поширення, збільшення, масштабування важливі”, – додала Джапарова.

Як зазначив редактор сайту, член правління громадської організації «Модерні інновації» Максим Бутченко, інформаційний простір України досі наповнений інформацією про Росію та тим, що з нею пов'язано, а публікацій про події у Східній і Західній Європі замало.

Сайт Europe Now створений для того, щоб заповнити інформаційну прогалину, публікуючи матеріали про життя української діаспори, про роботу активістів і дипломатів, розповідати, як жителі країн ЄС сприймають українців та Україну.

Читайте також: МІП визначив ключові пріоритети інформаційної реінтеграції Донбасу

“Наше завдання було – переорієнтувати інформаційний простір з Росії на Європу. Тому ми вирішили створити сайт і зробити так, щоб він мав якісний контент. Ми робимо переклади матеріалів із закордонних інформаційних ресурсів, висвітлюємо роботу діаспори, а також пишемо про те, що вдалося зробити в Україні“, – сказав він.

За словами члена правління громадської організації «Модерні інновації» Антона Плаксуна, завдяки матеріалам з сайту наші співвітчизники мають можливість ознайомитися із ситуацією не тільки у Німеччині, Франції, а й дізнатися про ситуацію в Угорщині, Румунії, Словаччині, Болгарії. “До нас доходить якась інформацію про скандали чи корупцію, але в цілому не дуже добре знаємо про стан справ у цих країнах. Тому головним завданням нашого проекту є саме пошук та подання якісної аналітики, яка покаже українцям правдиву та актуальну картину”, – наголосив він.

На переконання першого заступника міністра інформполітики Еміне Джапарової, проект Europe Now є важливим, особливо у контексті прагнення України якомога швидше інтегруватися у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-