Порошенко заявив, що підпише річну програму партнерства з НАТО

Порошенко заявив, що підпише річну програму партнерства з НАТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що підпише чергову річну національну програму зміцнення партнерства з НАТО, а рух до Північноатлантичного альянсу залишається безальтернативним напрямом для України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди 70-річчя створення НАТО, опублікованому на Facebook.

“Сьогодні, коли російський агресор цинічно та зухвало порушує норми та правила, встановлені у світі, рух до НАТО залишається безальтернативним напрямком для України, її захисту та збереження територіальної цілісності”, - зазначив Порошенко.

Глава держави нагадав, що 70 років тому цивілізований світ об’єднався задля створення Північноатлантичного альянсу й за ці роки альянс довів, що він про мир, стабільність та людську гідність.

Крім того, за його словами, НАТО також довело, що є найбільш міцною та ефективною командою однодумців – жодного випадку, щоб комусь з членів альянсу хтось загрожував.

Читайте також: Росія під час Керченської кризи перейшла від гібридної до відкритої агресії - НАТО

Водночас Президент запевнив, що Україна залишається надійним партнером НАТО в побудові спільного і безпечного майбутнього.

“Всі ці роки Україна впевнено торувала свій шлях до Північноатлантичного альянсу. Ми практично з чистого аркуша створили нову українську армію. І цю армію уже сьогодні поважають і в регіоні, і в світі. Уже сьогодні ми фактично є Східним флангом Альянсу. І по озброєнню, і по досвіду, і по стандартах”, - наголосив Глава держави.

Він розповів, що уже сьогодні українці готові взяти на себе довгоочікувані зобов’язання та розпочати виконання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

“Вірю, що лондонський саміт НАТО є саме тією нагодою, коли союзники гідно оцінять внесок України в захист євроатлантичної спільноти і розпочнуть практичну дискусію щодо надання нашій державі ПДЧ. З вірою у це сьогодні підписую чергову Річну національну програму зміцнення партнерства між Україною та НАТО”, - зауважив Порошенко.

Він також додав, що альтернативи НАТО та ЄС для України немає й ми не плануємо зупинятися, а будемо впевнено рухатися далі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-