Більше, ніж знайшов Bihus: із держкомпанії вивели $2 мільйони в офшор чоловіка Тимошенко

Більше, ніж знайшов Bihus: із держкомпанії вивели $2 мільйони в офшор чоловіка Тимошенко

Укрінформ
Із державної компанії “Укрінмаш” були переведені 2 млн дол. на офшорну компанію “Fuerteventura Inter LP”, яку контролює чоловік лідера “Батьківщини”, кандидата у Президенти України Юлії Тимошенко – Олександр Тимошенко.

Про це під час чергового засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у ЗСУ та обороноздатності держави в період з 2004 до 2017 роках заявив голова ТСК, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник, повідомили у прес-службі “БПП “Солідарність”.

«Вчора вийшло журналістське розслідування на одному з загальнодержавних телеканалів, де знову фігурує концерн «Укроборонпром» і безпосередньо ДК «Укрінмаш». А саме, мова йде про оборудку з приводу реалізації на зовнішні ринки продукції військового призначення. І предмет розслідування – офшорна компанія “Fuerteventura Inter LTD», яка отримала 2 млн доларів агентських від цієї оборудки», - зазначив голова ТСК.

Вінник також наголосив, що у зазначеному журналістському розслідуванні мова йде про значно більші збитки, нанесені державі Україна, аніж ті, про які йдеться у журналістському розслідуванні “Бігус інфо”.

«Чому це ситуація резонансна? Тому що, на відміну від розслідувань «Бігуса», збитки в даному випадку не 22 млн грн, а 2 млн дол. А ще ці оборудки відбувалися в 2015 році під час агресивної війни РФ проти України. Особлива делікатність в тому, що компанія “Fuerteventura Inter LP» безпосередньо пов’язана з кандидатом у Президенти Юлією Тимошенко», – наголосив Вінник.

Читайте також: Бігус-скандал: інший бік медалі та уроки для України

Він, зокрема, повідомив, що чоловік Юлії Тимошенко контролює і отримує прибутки з компанії “Toulouse Net LP”, засновниками якої є ті ж самі особи, що й у компанії «Fuerteventura Inter LP», на рахунки якої були виведені 2 мільйони доларів з державної компанії “Укрінмаш”.

“У декларації кандидата у Президенти Юлії Тимошенко в частині, що описує доходи її чоловіка Олександра Тимошенка, вказано, що він є власником офшорної компанії “Toulouse Net LP”, яка є безпосередньо пов’язаною компанією з іншою офшорною компанією («Fuerteventura Inter LP»), яка фігурує в розслідуванні НАБУ по фабулі провадження про виведення двох мільйонів доларів США з балансу “Укрінмаш” на цю офшорну компанію”, – сказав народний депутат.

Вінник зазначив, що ТСК запросила відповідні документи з приводу цієї оборудки та діяльності офшорної компанії.

“Ми також б хотіли звернутися до Юлії Володимирівни Тимошенко: перед тим, як кричати про мародерство, варто подивитися на свою декларацію і хоча б поінформувати, що її чоловік, принаймні компанія, якою він володіє, – вже є фігурантом розслідування Національного антикорупційного бюро зі збитками вдвічі більшими, ніж у справі з так званими “мажорами” компанії “Оптимумспецдеталь”, – заявив голова ТСК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-