Укроборонпром заявляє про вирішення критичних проблем з російськими комплектуючими

Укроборонпром заявляє про вирішення критичних проблем з російськими комплектуючими

Укрінформ
Порівняно з 2014-2015 роками найбільш критичні проблеми у сфері імпортозаміщення в державному концерні «Укроборонпром» вже вирішені.

Про це повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром» у відповідь на запит Укрінформу.

Зокрема, в Укроборонпромі навели такі дані: «З 2014 року концерном реалізовується програма імпортозаміщення, завданням якої є повний розрив зв’язків з військово-промисловим комплексом Росії. У її рамках налагоджено співпрацю із понад 500 приватними українськими підприємствами, які своєю продукцією замінили комплектуючі російського виробництва».

У прес-службі концерну зазначили, що «у виробництві БТР-4 у 2014 році використовувалось 45% російських деталей, 45% українських і 10% іноземних. Вже у 2015 році його почали виробляти без жодної російської деталі, а частка українських та іноземних комплектуючих зросла до 65% і 35% відповідно. У 2016 році БТР-4 отримав вже 85% українських деталей і 15% іноземних».

«Якщо порівнювати з 2014-2015 роками, то найбільш критичні проблеми у сфері імпортозаміщення вже вирішені. Особливо у бронетанкової галузі, наприклад освоєння виробництва гусениць для БМП. Наразі завод ім. Малишева освоїв виробництво цих виробів, для чого було необхідно замінити стандарт сталі, адже старий вироблявся у Росії», - зазначили у концерні.

Читайте також: Пропагандисти РФ готують фейки про затримання українців з "військовою контрабандою" - Тимчук

Водночас там додали, що найскладнішою є ситуація в авіаційній галузі. Це пов'язано із правилами та нормами, які регулюють безпеку польотів. На практиці це означає, що заміна однієї системи літака потребує організації додаткових випробувань.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого ЗМІ оприлюднили інформацію про «багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень» з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

За результатами засідання 6 березня РНБО доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

В Укроборонпромі заявили, що концерн офіційно не закуповує запчастини в Росії і на підприємствах контрабандні деталі не використовують. Водночас концерн відсторонив від посад директорів двох оборонних підприємств.

Повну версію публікації читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-