Порошенко обговорив із прем’єром Швеції посилення

Порошенко обговорив із прем’єром Швеції посилення "азовського" пакету санкцій

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив із прем’єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Льовеном зміцнення санкційної політики між країнами, питання звільнення українських політв’язнів Кремля та розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну бесіду з прем’єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Льовеном. Було відзначено динамічний характер двостороннього українсько-шведського діалогу, а також активну взаємодію сторін на міжнародній арені", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що глава держави високо оцінив незмінну позицію Швеції на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України і висловив вдячність за практичну допомогу шведської сторони у подоланні наслідків російської агресії та реалізації політики реформ в Україні.

Порошенко також висловив сподівання на подальше зміцнення санкційної політики ЄС проти Росії, у тому числі так званого азовського пакета.

Читайте також: Посилення НАТО у Чорному морі є наслідком агресії Росії – Столтенберг

Президент під час розмови наголосив на важливості активізації зусиль з метою невідкладного звільнення українських заручників, у тому числі українських моряків, з російських в’язниць.

"Окрему увагу було приділено реалізації за активної участі Швеції пропозиції щодо розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі", - розповіли в АП.

Відзначається, що співрозмовники погодилися із необхідністю закріплення позитивних тенденцій у двосторонній торгівлі та інвестиційній співпраці між двома країнами.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-