Геращенко заявила, що Москалькова і Гризлов суперечать один одному

Геращенко заявила, що Москалькова і Гризлов суперечать один одному

Відео
Укрінформ
Заява російського омбудсмена Тетяни Москалькової про відсутність у неї мандату займатися питаннями обміну засуджених суперечать висловлюванням представника РФ у Тристоронній контактній групі у Мінську Бориса Гризлова.

Про це сказала під час круглого столу в Укрінформі у четвер перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Учора Москалькова заявила, що у неї немає мандату займатися звільненням росіян, які засуджені в Україні за важкі злочини, в обмін на українців. Це цікаво, тому що у Мінську українська сторона минулого разу 13 листів передала на Гризлова і російську делегацію з вимогою здійснити обмін, і уже цього року ми двічі передали списки 25 на 25. Ми чуємо від Гризлова весь час, що на це є мандат уповноважених - Денисової і Москалькової. Тобто у Російській Федерації одна рука не знає, що робить друга рука", - сказала вона.

Геращенко додала, що 20 березня вона спільно з представником України у Тристоронній контактній групі Євгеном Марчуком направили відповідне звернення "з усіма цитатами Москалькової на пана Гризлова".

Читайте також: Геращенко: Відновлення миру на Донбасі має відбуватися політико-дипломатичним шляхом

Вона також повідомила, що питання обміну 25 засуджених в Україні росіян на українських в'язнів Кремля буде розглядатися першим 27 березня під час зустрічі у Мінську. "Ми ще раз наполягаємо на формулі 25 на 25", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 20 березня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала судове засідання щодо керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-