Геращенко: Відновлення миру на Донбасі має відбуватися політико-дипломатичним шляхом

Геращенко: Відновлення миру на Донбасі має відбуватися політико-дипломатичним шляхом

Укрінформ
В Україні мир має бути повернутий тільки через перемогу, через посилення українського війська і через повернення Донецька та Луганська.

Про це 18 березня заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з мешканцями прифронтової Красногорівки, повідомили кореспонденту Укрінформу в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

«Ми за мир, але не шляхом капітуляції. Ми ніколи не зрадимо Донбас. Ми ніколи не зрадимо мешканців Донецької та Луганської областей. Мир має бути повернутий тільки через перемогу, через посилення українського війська і через повернення Донецька та Луганська», -наводить заяву Геращенко ОДА.

Також вона підкреслила, що сьогодні українська влада, Президент України дотримуються думки, що відновлення миру на Донбасі має відбуватись політико-дипломатичним шляхом, через переговори, та безумовно, через посилення української армії.

Читайте також: Для введення на Донбас оціночної місії ООН достатньо рішення генсека - Геращенко

«Коли ми починаємо думати, що нам вдалося зробити за останні 5 років, то головне, про що варто сказати: по-перше, нам вдалося зберегти Донбас, і, по друге, 70% територій, які знаходились під окупацією – вдалося звільнити», - підкреслила віце-спікер. Та додала, що це дуже важливо, що на території, яка знаходиться під контролем української влади відновлюється мирне життя, відновляються школи та створюються амбулаторії, про те, «щоб тут, люди мали гідні умови життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-