Схеми в Укроборонпромі: від генпрокурора вимагають щомісяця звітувати в комітеті ВР

Схеми в Укроборонпромі: від генпрокурора вимагають щомісяця звітувати в комітеті ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони вимагає від генпрокурора взяти під свій повний контроль справу щодо можливих корупційних схем в Державному концерні «Укроборонпром» і інформувати комітет про хід розслідування щомісячно.

Це рішення підтримали всі члени комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Враховуючи пряму норму Конституції, яка передбачає, що головним процесуальним прокурором України є генпрокурор, ми звертаємося до нього взяти це під свій особистий контроль і інформувати нас щомісяця про хід розслідування резонансних справ, а саме про цю справу (Укроборонпром — ред)”, - озвучив рішення комітету його голова Сергій Пашинський.

Пашинський також висловив надію, що журналісти, які зробили таке резонансне розслідування, співпрацюватимуть зі слідством, це дасть можливість слідчим органам і прокуратурі дати відповіді на всі питання.

Читайте також: Повна реформа Укроборонпрому займе півроку – Кривонос

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-