Членство в НАТО дозволить збільшити місцеві бюджети розвитку – Президент

Членство в НАТО дозволить збільшити місцеві бюджети розвитку – Президент

Укрінформ
Вступ України до Північноатлантичного альянсу дозволить вивільнити значну частину коштів з сектору безпеки і оборони для місцевих бюджетів розвитку.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час презентації проекту будівництва Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар, повідомляє прес-служба глави держави.

«Негайно, як буде продемонстрований прогрес у вступі до НАТО, де працює принцип «один за всіх і всі за одного», і всі 30 членів будуть допомагати нам боронити українську землю - це дозволить вивільнити нам частину коштів з сектору оборони і безпеки, спрямувати їх на місцеве самоврядування, на децентралізацію», - сказав Порошенко.

Читайте також: Відновлення будівництва метро є результатом децентралізації - Порошенко

Він нагадав, що сьогодні в місцевих бюджетах коштів більше, ніж в державному бюджеті, але частка місцевих бюджетів буде збільшуватися й надалі. За словами Президента, єдине, що нам сьогодні заважає це робити, - це війна і необхідність в повному обсязі фінансувати видатки на сектор оборони і безпеки.

Порошенко запевнив громаду Києва та міського голову у своїй підтримці щодо вирівнювання ставки податку на доходи фізичних осіб в столиці з іншими містами України при умові забезпечення гарантій безпеки, які стануть можливими при інтеграції України до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-