Відновлення будівництва метро є результатом децентралізації - Порошенко

Відновлення будівництва метро є результатом децентралізації - Порошенко

Фото, відео
Укрінформ
Одним з результатів реформи децентралізації є відновлення будівництва метрополітену в різних містах України і, зокрема, у Києві.

Про це заявив у Києві Президент Петро Порошенко під час інспекції початку будівництва станції метро Сирецько-Печерської лінії до житлового масиву Виноградар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Разом з моєю командою в парламенті, в уряді ми спільними зусиллями підтримуємо ключові проекти громад. Один з таких проектів - це відновлення будівництва ліній метрополітену. Ви бачите, як, у тому числі із залученням коштів міжнародних банків, це відбувається в Дніпрі.., в інших містах, і надзвичайно важливим є відновлення будівництва метрополітену в місті Києві", - сказав глава держави.

Він нагадав, що торік за рахунок проведення взаємозаліків міста з держбюджету на першу чергу будівництва станцій Сирецько-Печерської лінії було спрямовано 2,5 млрд грн. Цього року планується спрямувати ще 1,5 млрд грн.

Читайте також: Президент привітав Ліну Костенко з днем народження

Загалом вартість введення в експлуатацію станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» оцінюється у 6 мільярдів гривень.

"І ми вже чітко знаємо, що спільними зусиллями держави і міста цей проект точно буде профінансований.., ми точно дамо можливість киянам нарешті відновити будівництво метрополітену і користуватися ним. Станціями «Мостицька» і «Проспект Правди» щодоби мають користуватися більше 150 тисяч киян", - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-