ЄС посилить санкції, якщо Росія не поверне полонених моряків — Климпуш-Цинцадзе

ЄС посилить санкції, якщо Росія не поверне полонених моряків — Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Якщо Російська Федерація не проявить поступу у питанні повернення українських моряків та суден, захоплених у Керченській протоці 25 листопада, санкції з боку ЄС будуть жорсткішими.

Про це в Івано-Франківську під час регіональної конференції щодо євроінтеграції заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на запитання щодо очікуваних санкцій з боку ЄС після захоплення Росією українських моряків та суден у Керченській протоці.

"Після надання повної інформації від нас була політична заява ЄС щодо підтримки України і неприпустимості дій Російської Федерації. …ЄС дав Росії час виконати ці вимоги, які поставили ми, європейці і цілий світ щодо негайного повернення українських моряків та наших суден. З огляду на те, що РФ не виконувала цих вимог, розпочались розмови про санкції. Думаю, що ці перші санкції, не є такими, якими ми їх очікували. Втім, те, що вони прийняті усіма країнами ЄС, то це – серйозна річ. Єдність і спільна дія у питанні тиску на РФ є важливішою, ніж те, наскільки болючі ці санкції. Переконана, якщо за місяць-півтора Росія не проявить поступу у цьому питанні, далі будуть жорсткіші санкції", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що це був перший випадок, коли ЄС діяв швидше за США.

Читайте також: ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще одного українського моряка

25 листопада 2018 року, коли кораблі ВМС України здійснювали перехід з Чорного до Азовського моря, в районі Керченської протоки їх зупинив російський танкер. Він перегородив прохід під побудованим окупаційною владою керченським мостом. Українські кораблі зазнали нападу з боку сил ВМФ Росії та Берегової охорони РФ: було протаранено буксир "Яни Капу", а поза 12-мильною зоною українські артилерійські катери були обстріляні. Тоді росіяни захопили усі три українські судна. У полон потрапили 24 моряки, 6 із яких — поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-