Політика Путіна суперечить національним інтересам Росії - експерт

Політика Путіна суперечить національним інтересам Росії - експерт

Укрінформ
Агресивна політика президента РФ об’єднала Україну навколо спротиву агресору та консолідували суспільну думку у питаннях щодо євроатлантичної інтеграції країни.

Про це у середу під час дискусії щодо виборів в Україні у Брюссельському прес-клубі завив колишній заступник Державного секретаря США Девід Кремер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Путін генерував більшу підтримку щодо вступу України в НАТО серед українців, ніж могли досягти українські лідери. Саме він спромігся досягти реакції в Україні, яка суперечить російським інтересам, або, принаймні, інтересам самого Путіна. Він зробив більше для того, щоб об’єднати країну, ніж було зроблено іншими за двадцять з лишком попередніх років.  І він налаштував проти себе найбільшого сусіда", - зауважив політолог.

Читайте також: Україна має розвивати власний голос в умовах інформатаки з боку РФ - Гербст

Він наголосив на тому, що національним інтересам Росії не відповідає дестабілізація України, що означає для Росії нестабільність на власних кордонах. За словами Кремера, в ці інтереси також не входить просування України ближче до Заходу, геть від Кремля.

«Все це, ймовірно, відповідає інтересам Путіна, який більше за все побоюється перенесення в Росію українських громадських рухів. Але інтереси Путіна не завжди співпадають з національними інтересами Росії. Ми бачимо спроби Путіна вдертися в Україну, втрутитися в українську політику та у вибори. Але це лише згуртувало людей в Україні навколо ідеї наближення до євроатлантичних інституцій», - підкреслив Девід Кремер, додавши, що все це призвело саме до того результату, проти якого, на думку Путіна, він сам працював.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-