Укроборонпром заявляє, що співпрацю з фірмою Рогози припинив ще у 2017 році

Укроборонпром заявляє, що співпрацю з фірмою Рогози припинив ще у 2017 році

Укрінформ
Державний концерн “Укроборонпром” передавав до правоохоронних органів всю інформацію про перевірку постачальників оборонних підприємств, в тому числі про скандальну “Оптимум спецдеталь”.

Про це заявив заступник гендиректора з безпеки “Укроборонпрому” Владислав Гадіон під час розширеного засідання Тимчасової слідчої комісії парламенту, створеної після виходу програм журналістських розслідувань BIHUS.info стосовно фактів корупції у сфері оборони.

“За період з 2014 року... було передано 226 матеріалів до правоохоронних органів. Вони були підставами для порушення 75 кримінальних проваджень або використані в рамках цих проваджень. Вони були і об'єктами журналістських розслідувань”, - заявив Гадіон, підтвердивши інформацію представника Житомирського бронетанкового заводу щодо проблем, які виникали з якістю деталей “Оптимум спецдеталь”.

За його словами, на підставі цих скарг концерном було ініційовано ревізію всіх договірних відносин компанії “Оптимум спецдеталь” з усіма підприємствами “Укроборонпрому”.

Читайте також: Луценко - Ситнику: Розслідування корупції в оборонці це компетенція НАБУ

"Після цього співробітництво з компанією “Оптимум спецдеталь” було припинено. Це 2017 рік. Крім того, всі дії, які проводив “Укроборонпром” по перевірці постачальників, по компанії “Оптимум спецдеталь”, вони направлялись офіційно до правоохоронних і контролюючих органів. Незважаючи на це, я сам став об'єктом проведення слідчих дій і обшуків, які у мене проведені позавчора одним з антикорупційних органів. І я вважаю це тиском на мене і на ту роботу, яку я провожу зі своїм підрозділом”, - заявив Гадіон.

У свою чергу колишній заступник генерального директора з безпеки “Житомирського бронетанкового заводу” Олег Лозовий розповів під час засідання ТСК про зустріч з фігурантами журналістського розслідування Жуковим та Шевченком, які приїжджали на підприємство, аби змусити поновити співпрацю з “Оптимум спецдеталь”.

“На підприємство прибули Жуков і людина на ім'я Євген (Шевченко — ред.). Я особисто був запрошений на проведення бесіди, яка тривала близько 40 хвилин. Тема бесіди була про те, щоб ми знов розпочали працювати з “Оптимум спецдеталь”. Наше підприємство було ініціатором дискваліфікації цього підприємства серед постачальників товарів та послуг на ДК “Укроборонпром”. З самого початку на нашому підприємстві з ними склались дуже погані стосунки”, - повідомив Лозовий.

За його словами, Жуков та Шевченко наприкінці розмови погрожували керівництву підприємства, наголошуючи, що для заводу “настануть наслідки”, якщо співпраця з “Оптимум спецдеталь” не поновиться.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати різні проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-