Луценко - Ситнику: Розслідування корупції в оборонці це компетенція НАБУ

Луценко - Ситнику: Розслідування корупції в оборонці це компетенція НАБУ

Укрінформ
Питання розкрадання і корупції в "Укроборнпромі" є компетенцією виключно Національного антикорупційного бюро України.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України у відповідь на пропозицію директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника створити спільну робочу групу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене відправили керувати органом, який має боротись із корупцією виключно категорії "Б", і я маю за плечима 2637 вироків суду категорії "Б" і чотири мільярди доларів, повернутих у судах, підтримуючи державні інтереси... Перепрошую, я теж за миролюбивість між правоохоронними структурами, але кожен має нести свого хреста... Перепрошую, розкрадання і корупції, які можливо встановити в "Укроборонпромі", є виключно ваша робота", - заявив генпрокурор, звертаючись до Ситника.

Перед цим Ситник наголосив, що НАБУ змушене з нуля починати розслідування після перегляду чотирьох випусків журналістського розслідування, і закликав ГПУ працювати разом.

"В мене до вас прохання як до генпрокурора - можливо, все-таки зняти питання і не кидати одне в одного хто і що кому направив, а прийти до якогось спільного знаменника. Дійсно, якщо у вас є матеріали, які, на вашу думку, відносяться до нашої підслідності - передайте нам їх, тому що рішення відповідні підписані, їх декілька, тому що ми точно не знаємо, в яких справах знаходяться ці матеріали. І ми потім, можливо, створимо спільну групу", - сказав очільник НАБУ.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Читайте також: ФСБ перекрила контрабанду запчастин з РФ на українські оборонні підприємства - Луценко

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати різні проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-