Зловживання в Укроборонпромі: Труба не виключає нових кримінальних справ

Зловживання в Укроборонпромі: Труба не виключає нових кримінальних справ

Укрінформ
Держбюро розслідувань зареєструвало одне кримінальне провадження у справі про зловживання в Укроборонпромі, проте не виключено, що згодом будуть і інші.

Про це голова ДБР Роман Труба заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні слідчі ДБР зареєстрували і розглядаємо одне кримінальне провадження, але враховуючи ту інформацію, яку я чую, не виключаю, що в подальшому також будуть реєструватися інші кримінальні провадження", - сказав Труба.

Він наголосив, що оперативний супровід кримінального провадження не можуть здійснювати ті правоохоронні органи, які фігурують у розслідуванні, тому цим буде займатися кримінальна поліція.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Читайте також: Рогоза і Жуков постачали Укроборонпрому лише 3% запчастин - генпрокурор

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати різні проблемні питання. Ця фірма, за даними журналістів, спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Рада громадського контролю Національного антикорупційного бюро закликає директора відомства Артема Ситника відсторонити працівників, які "засвітилися" у розслідуванні Bihus.info, і розпочати щодо них службове розслідування.

У самому НАБУ відкидають звинувачення щодо причетності бюро до покривання оборудок в "Укроборонпромі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-