Вінник про розкрадання в армії: за Гриценка збитки були в тисячу разів більші

Вінник про розкрадання в армії: за Гриценка збитки були в тисячу разів більші

Укрінформ
За період, коли Міністерством оборони України очолював Анатолій Гриценко, сума збитків в оборонній галузі в тисячу разів перевищує оприлюднені в програмі "Наші гроші" факти корупції в державному концерні "Укроборонпром" за 2016-2017 роки.

Про це розповів голова ТСК народний депутат Іван Вінник під час позачергового розширеного засідання комісії у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не бачимо такої ж ефективності (в роботі правоохоронних органів - ред.) щодо абсолютно кричущих фактів розкрадання, наприклад, 2006 року за часів головування Міністерством оборони Анатолієм Гриценком... Якщо правоохоронні органи керуються рівнем збитків, то ми довели, що за часів Анатолія Степановича Гриценка на посаді міністра оборони збитків було завдано в тисячу разів більше, ніж по тій ситуації, яку ми зараз обговорюємо", - зазначив Вінник.

Голова ТСК наголосив, що за часів роботи Гриценка на посаді міністра оборони зенітно-ракетний комплекс С-300 "був знятий з бойового чергування, розібраний, проданий у систему спецекспортерів за ціною орієнтовно 2,5 млн дол. і в подальшому за 25 млн дол. був проданий збройним силам Республіки Казахстан".

"Завдані збитки понад 20 млн дол. тільки по одній оборудці є більшими, ніж сума доведених збитків, наприклад, по ситуації з "Оптимаспецдеталь", яку розслідував Бігус", - підкреслив Вінник.

Як повідломляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші", була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор.

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.infoЛесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро. Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Читайте також: НАБУ досі не передало в САП матеріали про схеми в Укроборонпромі — Холодницький

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби та Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи та розв'язувати проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-