Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим", - сказав Парубій.

У залі засідань зареєструвалися 359 народних депутатів.

Читайте також: Президент квапить Раду із законом про невідворотність покарань за незаконне збагачення

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня планує продовжити розгляд законопроекту №5679-д "Про забезпечення функціювання української мови як державної". Документом пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Водночас поправки до законопроекту парламентарії планують розглядати на засіданнях упродовж 12-15 березня.

Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок може тривати близько тижня. У першому читанні Рада ухвалила “мовний” законопроект 4 жовтня 2018 року. Підготовка "мовного" законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок до цього документу, які надійшли від народних депутатів.

Окрім того, згідно з порядком денним, друге читання в Раді має пройти законопроект №8208 "Про внесення змін до деяких законів України з питань удосконалення системи охорони культурної спадщини".

Водночас планується розгляд проекту постанови №9329 "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року”, який так і не було розглянуто на засіданнях 18 січня і 5 лютого. Цим проектом передбачається звернутися до Кабінету міністрів з дорученням та окремо до Державної фіскальної служби та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації перевірчими органами.

Також у другому читанні депутати збираються розглянути проект закону №5395-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань". Ним пропонується внести зміни до законів України "Про Державне бюро розслідувань" та "Про оперативно-розшукову діяльність", якими встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників управлінь центрального апарату та керівника підрозділу внутрішнього контролю ДБР, а також врегульовуються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників.

Разом з тим на розгляд парламенту у вівторок винесено блок питань аграрної політики та щодо перейменування населених пунктів Івано-Франківської, Київської, Волинської, Вінницької, Полтавської, Львівської та Харківської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-