Геращенко обурена мовчанням навколо провокації в Черкасах

Геращенко обурена мовчанням навколо провокації в Черкасах

Укрінформ
Ірина Геращенко обурена мовчанням навколо ситуації в Черкасах, коли 9 березня кілька сотень націоналістів намагалися прорватися до президента і спричинили сутички з поліцією.

Про це перший віце-спікер Верховної Ради написала на своїй сторінці у Facebook.

“Всі кандідати в президенти як води в рот набрали. Ні тобі Зе в фб ніякого постіка не записав, про Шевченка на крові, ні грозні полковники і канцлери, ні набожні самознявшесі, ні радикали, що обіцяють навести порядок в країні, не засудили напад закамуфльованих тітушок на мирний мітинг, нехай і їх опонента. Ні мур-мур про російськомовних ряжених “націоналістів”, ні слова про своє ставлення до парамілітарних угруповань і загрозу їх зрощення з силовими міністерствами. Жодного засудження приватних армій і тикання українському президентові”, - констатувала Геращенко.

Водночас посадовець зазначила, що сама вона - проти хамства і буде “проти того протестувати... як би до когось не ставилася”. “Цікаво, що й всі активісти, євро та всілякі інші оптимісти, борці за все хороше проти всього поганого теж мовчать. Ніяких розслідувань, за які спонсорські щедрі пожертви одягаються в новеньку форму, п’ють їстівний кефір в перервах між матюканням і скаканням на капотах, катаються на гарних автобусах всі ці переодягнуті “корпуси”. Й чим вони взагалі займаються в житті. Ні тобі плакатів і розтяжок “Хто плюндрує ідею націоналізму в Україні?” Мовчання ягнят. Ні няв-няв, ні мур-мур, ні слова. Тому що безпринципні”, - винесла вона свій вердикт.

Читайте також: Організаторів сутичок у Черкасах затримали - поліція

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Черкас, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж Глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав неприпустимими дії Національного корпусу та заявив, що винні будуть покарані.

За повідомленням прес-служби МВС України, станом на 10 годину ранку 10 березня до лікарні звернулося 22 працівники поліції, які отримали травми внаслідок сутички. 19 з них госпіталізовано.

10 березня у поліції Черкаської області повідомили, що за фактами подій 9 березня у центрі Черкас затримано двох організаторів сутичок з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-