Луценко обіцяє внести подання на Дубіля за першої ж нагоди

Луценко обіцяє внести подання на Дубіля за першої ж нагоди

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір зареєструвати у ВР подання про зняття недоторканності з народного депутата Валерія Дубіля, тільки-но парламент розгляне поправки до мовного закону.

Про це він сказав на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Думаю, що це може бути наступного пленарного тижня. Але, ви знаєте, що проблема в тому, що парламент слухає 2500 поправок до мовного закону і поки не завершить цього, навряд чи зможе приступити до будь-якого іншого питання. Тим не менше, як тільки така можливість буде, ми у той же день зареєструємо подання про притягнення до кримінальної відповідальності та зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції "Батьківщина" Валерія Дубіля“, - сказав Луценко.

Читайте також: Луценко: Підкуп Юрія Тимошенка, очевидно, замовив народний депутат Дубіль

За його словами, слідчі планували провести бесіду з народним депутатом за його доброї волі та попросити у нього зразок голосу для проведення порівняльної експертизи. У разі, якщо парламентарій відмовиться піти на це, слідчі візьмуть зразок голосу з відкритих джерел, але це можна буде зробити тільки після того, як Верховна Рада зніме з Дубіля недоторканність.

Як раніше повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовником шантажу та підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка є нардеп Валерій Дубіль, а за спробу підкупу Тимошенка затримано голову "Партії захисників України" Тараса Костанчука та його співучасника Олександра Іщенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-