Луценко:  Підкуп Юрія Тимошенка, очевидно, замовив народний депутат Дубіль

Луценко: Підкуп Юрія Тимошенка, очевидно, замовив народний депутат Дубіль

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що, очевидно, замовником шантажу та підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка є нардеп Валерій Дубіль.

Про це він сказав під час брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"SMS від нового персонажа - від Валєри (БЮТ). Це номер народного депутата Дубіля Валерія, який, очевидно, є замовником шантажу та підкупу кандидата в президенти", - сказав Луценко, демонструючи переписку щодо підкупу Тимошенка.

Як раніше заявив Луценко, за спробу підкупу кандидата у президенти України під час чергових виборів Юрія Тимошенка затримано голову "Партії захисників України" Тараса Костанчука та його співучасника Олександра Іщенка.

Читайте також: Виборча піраміда: ДБР кличе на допит народного депутата від "Батьківщини"

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня генеральний прокурор Юрій Луценко написав у Facebook, що Генпрокуратура спільно з Державним бюро розслідувань та Службою безпеки затримали двох осіб, які намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову брати участь у виборах. Луценко також повідомив, що сам Тимошенко кілька днів тому звернувся в ГПУ після спроб вплинути на нього. Генпрокурор поінформував, що зловмисники затримані за статтею 157 ч. 3 (перешкоджання здійсненню виборчого права). Він додав, що слідству відоме листування затриманих виконавців із політиками. Український політик і політтехнолог Віктор Уколов на своїй сторінці у Facebook написав, що, за даними його джерел, один із затриманих, які пропонували хабар Тимошенку, є нібито "представником Юлії Тимошенко". Водночас речник генпрокурора Лариса Сарган у коментарі Укрінформу 6 березня зазначила, що ГПУ поки не може підтвердити інформацію про партійність затриманих, оскільки наразі ведуться слідчі дії. Усі подробиці справи вона пообіцяла оприлюднити 7 березня.

Костанчук, затриманий за спробу дачі хабара кандидату в президенти Тимошенку, вранці у Facebook стверджував, що проти нього підготували провокацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-